Випуск о 20:40 від 10 лютого 2021 року

10 лют. 20:40


- Із 18 до 50  тисяч гривень МОЗ України планує підвищити ціну пакету на лікування пацієнтів із гематологічними захворюваннями. Програму медичних гарантій для онкохворих запровадять із квітня. Яким буде лікування та чи вистачить цих грошей для пацієнтів, кореспонденти Суспільного розпитали медиків одного із найбільших гематологічних відділень в Україні.

- Частина мешканців однієї із багатоповерхівок Івано-Франківська скаржаться на встановлення домофону у під’їзді без їхньої згоди. Зараз їм приходять платіжки на його обслуговування. Хоча домофонної системи в їхніх квартирах немає. У міському управлінні житлової політики кажуть, такі випадки часто трапляються в багатоповерхівках міста. 

- В ефірі Суспільного Карпати завершується марафон "Переселенці і Прикарпаття: знайти новий дім". Протягом останніх двох років влада допомогла придбати житло одній внутрішньо переміщеній особі. За словами головного спеціаліста відділу соцпідтримки Галини Пасічник, обласний департамент соцполітики дофінансував тоді 400 тисяч гривень. Існує обласна програма соціального захисту населення. У її межах  гроші надаються із місцевого, обласного та державного бюджетів. Родина Соколових із Луганської області самотужки придбала житло. Про історію цієї сім’ї – дивіться у сюжеті.

- В Івано-Франківську аналітики громадянської мережі ОПОРА організували тренінг, на якому розповіли, як шукати інформацію про політичну рекламу у соцмережах. Також під час тренінгу його учасникам розповіли, як саме така реклама працює та скільки політики на неї витрачають. 

- Франківський драмтеатр та Промприлад. Реновація сьогодні підписали Меморандум про співпрацю. За словами генерального директора Промприладу Юрія Филюка, співпраця між командами розпочалася півроку тому.

Інші випуски
Більше відео