Випуск о 20:40 від 09 лютого 2021 року

9 лют. 20:40


- Двоє загиблих та 13 травмованих у дорожньо-транспортній пригоді, яка трапилася вночі 8 лютого поблизу Івано-Франківська. Водій сміттєвоза, порушивши правила дорожнього руху, на швидкості в’їхав у автобус, який перевозив працівників на роботу. 

- Упродовж минулого року на Прикарпатті у дорожньо-транспортних пригодах загинуло 118 людей. А 914 - травмувалися. Про це сьогодні розповів начальник обласної поліції Володимир Голубош. Загалом, поліцейські оформили майже 82 тисячі матеріалів щодо безпеки на дорогах.

- Шостий день підряд Прикарпаття лідирує в Україні за кількістю нових інфікувань коронавірусом. За останню добу в області підтвердили 525 нових випадків захворювання. Це на 127 більше, ніж добою раніше. Найбільше людей захворіло у Надвірнянському, Коломийському районах та в Івано-Франківську.

- 29 мільйонів гривень заробітної плати боргують підприємства в Івано-Франківську. Найбільшими боржниками є «Івано-Франківський комбінат хлібопродуктів»,  котельно-зварювальний та арматурний заводи. Наші кореспонденти поспілкувалися із працівниками комбінату хлібопродуктів. Працівники там не отримують зарплату майже два роки. І ні судові рішення, ні рішення виконавчої служби не допомагають їм отримати гроші. Чому – дізнавалися кореспонденти Суспільного.

-На Прикарпатті зареєстровано майже чотири тисячі переселенців. Основна їхня проблема – відсутність житла. За словами головного спеціаліста відділу соцпідтримки обласного департаменту соцполітики Галини Пасічник, житла та місць компактного проживання в області немає. Про те, як вийшли із ситуації та адаптувалися на новому місці, журналісти Суспільного розпитала переселенку Світлану Тарахкало.

 

 

Інші випуски
Більше відео