Випуск о 20:40 від 08 лютого 2021 року

8 лют. 20:40


- В Івано-Франківську за тиждень удвічі зросла захворюваність на Covid-19. Про це розповів міський голова Руслан Марцінків. За його словами, сьогодні в стаціонарах міста із коронавірусом лікуються 355 людей. До слова, на Прикарпатті за добу зареєстрували найбільшу в Україні кількість інфікованих. Протягом 7 лютого захворіли на коронавірус 398 прикарпатців. Про це повідомляє обласний лабораторний центр МОЗ. Найбільше людей захворіло в Івано-Франківську, Надвірнянському районі та у Коломиї.

- Через ускладнення погодних умов на Прикарпатті за вихідні трапилося майже п’ятдесят дорожньо-транспортних пригод. У гірських місцевостях рятувальники працюють у посиленому режимі.

- Три роки тому викладачі і студенти Прикарпатського університету створили проєктно-освітній центр «Агенти змін». Відтоді разом із територіальними громадами Прикарпаття пишуть і подають грантові проєкти. За даними центру, із того часу завдяки такій співпраці вдалося залучити понад 130 мільйонів гривень для територіальних громад. Сьогодні «Агенти змін» презентували свої результати. 

- Катерина Гаврилів із Болехова, що на Прикарпатті, 11 років боролася у підпіллі. Членкиною організації українських націоналістів вона стала у 1939 році. Також працювала в Українському Червоному Хресті. Про першу операцію повстанцю та інші спогади жінка розповіла кореспондентам Суспільного.

- Баскетбольний клуб «Франківськ» здобув перемогу у матчі-відповіді із київським «Динамо».  Зустріч відбулася вчора в Івано-Франківську. Завдяки цій перемозі команда Юрія Процюка вийшла у чвертьфінал жіночого Кубка України. Як проходила гра – дивіться  у сюжеті.

Інші випуски
Більше відео