Випуск о 20:40 від 18 січня 2021 року

18 січ. 20:40


- У цьому році отримати субсидію знову зможуть частково безробітні через карантин. За умови подання усіх документів, термін оформлення субсидії триває 10 днів, не зважаючи на локдаун. Про це кореспондентам Суспільного розповіла начальниця відділу соціальних допомог Галина Шкляр. За її словами, понад 103 тисячі домогосподарств на Прикарпатті сьогодні отримують субсидію від держави на оплату комунальних послуг. Із них 13,5 тисяч – це франківці. Які зміни при оформленні субсидій через січневе зростання тарифів на комунальні послуги, дізнавалася кореспонденти Суспільного.

- Посеред зими руйнують стіни та планують заливати фундамент. Сім’я із села Хвалибога Коломийського району, в якої наприкінці грудня згоріла хата, просить допомоги.  За словами міського голови Городенківської територіальної громади Богдана Кобилянського, питання надання допомоги цій сім’ї розглянуть на найближчій сесії. 

- На земельних ділянках жителів села Кропивник Калуської міської територіальної громади на декілька метрів просіла земля. Відстань від цього місця до хат - близько 100 метрів. У суботу село Кропивник відвідав голова облдержадміністрації Андрій Бойчук. У чому причина просідання ґрунту та як влада вирішує цю проблему - дізнавалася наші журналісти.

- Традиції на сучасний лад. Замість льодяних скульптур цього року - дерев’яні, і дві встановлені фотозони. Так у Соколівці Косівського району готуються до Водохреща. Староста села Василь Стефурак розповідає, що кілька разів в історії села таке вже було, адже через відсутність морозу лід тонкий. Купаються соколівці у гирлі місцевих річок. Тож як готуються до Водохреща там – дивіться у сюжеті.

Інші випуски
Більше відео