Випуск о 20:40 від 23 грудня 2020 року

23 гру. 20:40


- Обласний бюджет сьогодні ухвалили на другій сесії обласної ради восьмого демократичного скликання. Становитиме він два з половиною мільярди гривень. Проголосували за основний документ 77 депутатів.

- Івано-Франківська область недоотримала усю суму грошей на ліквідацію червневої повені. Про це під час сесії обласної ради повідомив голова постійної комісії з питань бюджету Назарій Іванів. Він звернувся до депутатів та попросив підтримати звернення щодо цього питання до прем’єр-міністра, голови комітету Верховної Ради з питань бюджету та міністра фінансів. За словами Назарія Іваніва, Прикарпаття недоотримало 175 мільйонів гривень на ліквідацію стихії.

- Понад тисяча двісті прикарпатських підприємців та дві із половиною тисячі найманих працівників області зазнали фінансових втрат через карантинні обмеження. Про це сьогодні розповів заступник голови обласної державної адміністрації Євген Фербей. За його словами, вони можуть отримати матеріальну допомогу від держави. Розмір компенсації становить 8 тисяч гривень.

- Франківські науковці національного технічного університету нафти і газу створили прилад, який визначає якість газу. Тепер люди зможуть оплачувати вартість палива, яка залежить  не від кубометрів спожитого газу, а від показників використаної калорійності.

- Поліцейську станцію відкрили в селищі Обертин, що на Тлумаччині. Обслуговуватиме вона наслення Обертинської громади. Це 18 станція, що запрацювала на Івано-Франківщині. Про це повідомив начальник обласної поліції Володимир Голубош. 

 

Інші випуски
Більше відео