Випуск о 19:00 від 15 жовтня 2020 року

15 жов. 19:00


- На «Суспільному» триває марафон «Місцеві». Цього разу розповідаємо про проблеми в школах Прикарпаття. Більше половини учнів Красноїльської школи, що у Верховинському районі, другий рік поспіль починають навчання не в приміщенні школи. Ремонт першого поверху школи, яку з’їв грибок, цього року таки розпочали, але закінчити не встигли. Як і недобудували новий корпус. До цих проблем додався й зламаний шкільний автобус, через це школярі йдуть до школи по 6-7 кілометрів у будь-яку погоду.

- У понеділок, 19-го жовтня, в Івано-Франківську розпочнеться опалювальний сезон. Таке рішення ухвалили на засіданні виконавчого комітету 15-го жовтня. Тепло подадуть у квартири франківців, навчальні заклади, лікарні та заклади соціальної сфери. За словами директора департаменту комунальної політики Михайла Смушака, котельні запустять в понеділок о 7-й годині.

 

 - На вулиці Тарнавського, 21, що в Івано-Франківську, мешканці взялися ремонтувати аварійний будинок, який є архітектурною пам’яткою. Кажуть, намагатимуться зберегти унікальність будинку. Проте, на думку архітектора Юрія Хмельовського, роботи, які проводяться там, не реставраційні, а пам’ятка вже втратила свою автентичність. 

- Марковані гастрономічні стежки хочуть створити на Прикарпатті. Ініціатори громадської спілки «Дорога смаку Прикарпаття» уже залучили до цього проєкту 7 крафтових господарств. Ще 30 готують документи, аби стати його учасниками. 

Інші випуски
Більше відео