Новини. Випуск о 19:00 від 12 серпня 2019 року

12 сер. 19:00


- З доступності Івано-Франківська для людей з інвалідністю розпочався пілотний рейтинг доступності українських міст, який проводить ініціатива Доступно. UA. В основному перевірятимуть переходи, будівлі, вбиральні. Остаточні результати проєкту доступності міст можна буде дізнатися уже в травні наступного року.

- Теплі туалети облаштують у 77 школах Івано-Франківської області до кінця року. Про це сьогодні під час наради у голови облдержадміністрації Дениса Шмигаля розповів директор департаменту освіти, науки та молодіжної політики Івано-Франківської облдержадміністрації Віктор Кімакович.

- Сьогодні виповнюється місяць, як в Обертині, що на  Тлумаччині, запрацював будинок для сиріт з інвалідністю "Оселя віри, надії, любові". Це перший в Україні будинок підтриманого проживання. За словами Василя Футерка, заклад створили спільними зусиллями БО «Українська Благодійницька мережа» та обласного департаменту соціальної політики. Зараз тут живуть четверо мешканців – Василь Рибарук, Любов Оробець, Уляна Белей та Ігор Човпило. Про зміни у їхньому житті, умови проживання та соціалізацію дізнавалися журналісти Суспільного Прикарпаття.

Інші випуски
Більше відео