Аналіз програм кандидатів на окрузі №87 — у проєкті «Виборчий округ: Експертиза»

Аналіз програм кандидатів на окрузі №87 — у проєкті «Виборчий округ: Експертиза»

25 бер. 2021

26 березня о 19:00, замість «Сьогодні. Головне», на телеканалі UA: КАРПАТИ вийде проєкт «Виборчий округ: Експертиза». У прямому ефірі Суспільного незалежні експерти проаналізують передвиборні програми кандидатів у народні депутати, які балотуються на виборчому окрузі №87. Довибори до Верховної Ради України там відбудуться цієї неділі, 28 березня. Того, хто представлятиме інтереси громади, обиратимуть жителі Яремчі, Надвірнянського й частини Богородчанського і Коломийського районів Івано-Франківщини. 

Читайте також: Суспільне Новини — у «білому списку» найякісніших ЗМІ

Через онлайн-зв’язок ведуча проєкту Олена Нечвідова спілкуватиметься з експертами, які дадуть оцінку обіцянкам кандидатів. Для цього команда Суспільного Карпати запросила:

  • Ольгу Максимович, директорку навчально-наукового центру соціологічних досліджень Прикарпатського регіону;
  • Михайла Джоголу, експерту Громадського руху ЧЕСНО
  • Максима Лисюка, голову Комітету виборців України в Івано-Франківській області.

«Виборчий округ: Експертиза» розпочнеться у традиційному форматі проєкту «Сьогодні. Головне» — випуском новин. А опісля на телеглядачів Суспільного чекає виважена експертна оцінка передвиборної кампанії та програм кандидатів. Їх цього разу балотується на окрузі аж 14. Тому вважаємо за обов’язок об’єктивно про них розповісти в ефірі, щоб до неділі виборці визначилися, за кого віддати свій голос», — розповіла продюсерка UA: КАРПАТИ Галина Держипільська. 

Раніше команда Суспільного Карпати запрошувала прийти до студії усіх кандидатів, які балотуються на виборчому окрузі №87. «Через пандемію і червону зону наша команда вирішила відмовитись від формату співбесіди з кожним кандидатом окремо, адже тоді б вони повинні були прийти до студії. В сучасних реаліях це організувати неможливо. Натомість формат експертизи також дозволяє детально проаналізувати кожного претендента на посаду народного депутата», — каже Галина Держипільська.

Онлайн телеканал UA: КАРПАТИ можна дивитися за посиланням. 

Нагадаємо, «Виборчий округ» — група суспільно-політичних проєктів регіонального мовлення Суспільного, що має на меті налагодити якісний діалог між владою та виборцями, а також надати аналіз професійної діяльності осіб на виборних посадах. 

UA: Суспільне мовлення — це найбільша мережа телерадіоканалів та цифрових платформ в Україні, які незалежні від владних чи бізнесових структур. На Прикарпатті це — телеканал UA: КАРПАТИ і UA: Українське радіо Карпати. Оперативні новини про регіон — на сайті suspilne.media та на сторінках Суспільного у соцмережах.