Проєкт діджитал-трансформації Суспільного потрапив до топ-10 інноваційних кейсів в Україні

Проєкт діджитал-трансформації Суспільного потрапив до топ-10 інноваційних кейсів в Україні

6 лип. 2020

У п’ятницю, 3 липня, оголосили результати Ukraine Innovation Awards-2020. Суспільне відзначили в категорії The Best Corporate-Startup Collaboration-2020 за трансформацію центрального й регіональних ньюзрумів. Мовник утілює проєкт разом з Офісом медіарозвитку Шведського радіо та в партнерстві з ІТ-компанією Genesis.

Читайте також: Журналіст Суспільного увійшов до шорт-листа премії PRESSZVANIE

До шорт-листа переможців потрапили:

  1. Intertop + Competera
  2. WiggleCRC Group + Competera
  3. DTEK + Limpid Technology
  4. MHP + a-Gnostics
  5. DTEK + a-Gnostics
  6. MHP + Sovtes
  7. Dragon Capital Property Management + AxDraft
  8. PUMB + Getpin
  9. МHP + AxDraft
  10. Suspilne + Genesis

«Увійти в шорт-лист інноваційних проєктів, стати в один ряд з технологічними гігантами — це великий крок для нас, бо ми потрапили на мапу професійної спільноти», — зазначила генеральна продюсерка цифрових платформ Суспільного Тетяна Кисельчук.

Проєкт, який відзначили, реалізують упродовж чотирьох років — із 2018 до 2021-го. Увесь цей час команда розвивала потенціал Суспільного як національного суспільного медіа із широким охопленням та високою довірою суспільства.

Спочатку команда розробила й протестувала концепцію трансформації в пілотній філії UA: РІВНЕ. Ключове значення мала діджитал-стратегія регіональних новин. А вже восени 2019-го розпочалося розгортання концепції серед трьох нових пілотів проєкту: UA: КАРПАТИUA: ЛЬВІВ та UA: ХАРКІВ.

«Я безмежно вдячна компанії Genesis за швидку та якісну реалізацію концепту, за інноваційні технологічні рішення, за витримку нового для них — бюрократичного світу. Ми продовжуємо працювати з Genesis, на черзі — розробка масштабної системи планування Suspilne 2.0. Також уже в цьому році ми плануємо випустити ряд нових вебпродуктів та мобільний додаток», — додала Тетяна Кисельчук.
 

Читайте також: На новинному сайті Суспільного немає замовних матеріалів — ІМІ

Цьогоріч трансформація охопить інші філії Суспільного. Вона передбачає розроблення програмного рішення з управління мультифункціональними командами в редакціях. Головною платформою дистрибуції регіональних новин та інших продуктів Суспільного став сайт Суспільне Новини.

Редакційні процеси оновлюватимуть одночасно з посиленням технічного оснащення пілотних філій. Чотири пілоти одержали ноутбуки, монтажні станції, камери, мобільні пакети для зйомки й стрімінгу.

«Суспільне перетворюється на одного із найпотужніших діджитал-видавців якісної журналістики. Нові продукти, технологічні рішення, класна команда та амбітні цілі — ми працюємо, аби кожен українець мав доступ до фактів та реального контексту подій», — зазначив менеджер проєкту співпраці Суспільного, SRMDO та Genesis Кирило Єсін.

Проєкт співпраці UA: Суспільне мовлення та Офісу медіарозвитку Шведського радіо реалізують за фінансової підтримки Швеції.

Зазначимо, Ukraine Innovation Awards — національна нагорода для інноваційних корпорацій, венчурних інвесторів, стартапів, прогресивних підприємців та бізнесів, що розв’язують глобальні соціальні проблеми.

До складу журі, яке оцінювало інноваційні кейси в категорії Corporate Innovation Cases in Ukraine-2020, увійшли:

  • Домінік Піоте, CEO UNIT.City;
  • Олеся Залуська, заступниця керівника Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України»;
  • Кирило Мазур, CEO Center42 Innovation Agency;
  • Марія Романова, CEO Radar Tech;
  • Євгенія Клепа, виконавча директорка 1991 Open Data Incubator;
  • Юлія Порошенко, засновниця та CEO Agrohub;
  • Оксана Гошва, партнерка-засновниця DOT_DOT;
  • Євген Саранцов, засновник відкритої платформи інновацій REACTOR.UA;
  • Анна Дерев’янко, виконавча директорка Європейської бізнес-асоціації;
  • Олександр Романішин, партнер ISE Group, член Комітету з відбору Ukrainian Startup Fund;
  • Ян Беранек, засновник та генеральний директор U+, співзасновник і генеральний директор TRNSHMN.