Що роблю під час карантину: радіоблог UA: Українське радіо Карпати

Що роблю під час карантину: радіоблог UA: Українське радіо Карпати

23 чер. 2020

З кінця березня команда радійників Суспільного Карпати шукає історії жителів Івано-Франківщини про будні на карантині. Короткі розповіді «Що роблю під час карантину» звучать в ефірі UA: Українська радіо Карпати щодня між основними проєктами мовника. 

Герої аудіороликів — лікарі, психологи, митці, освітяни, підприємці, посадовці, учні, студенти, громадські активісти та чимало інших прикарпатців. Вони поділилися зі слухачами, що роблять, залишаючись вдома, як дбають про безпеку свою та близьких, продовжуючи працювати, які труднощі долають і чи вдалося знайти «плюси» від карантину. 

«Ми записали історії, як карантин став стимулом, щоб навчитися чогось нового, зайнятися творчістю, відновити спілкування з друзями онлайн, запровадити традицію сімейного чаювання або переїхати з міста в гірське село. А також про небайдужість чи взаємодопомогу. Наприклад, як вуличний музикант назбирав два сміттєвих мішки масок на берегах річки Бистириці, як громадські активісти організували допомогу малим громадам або як акторка і засновниця театру переїхала на час карантину зі Львова в Гуту», — каже радіоведуча й авторка проєктів на UA: Українське радіо Карпати Наталія Асатурян. — «Ідея виникла, коли натрапила на пост у соцмережі волонтерки, активістки, багатодітної мами, музикантки Людмили Лінник про те, як вона та її сім’я поводиться на карантині. Власне, Людмилу ми теж запросили розповісти про це й для слухачів радіо».

Слухайте історії про будні на карантині в ефірі UA: Українське радіо Карпати на сайтах ukr.radio та if.suspilne.mediа, в Івано-Франківську на частоті 71,2 FМ, у Верховині на 103,6 FМ, а також у мережі проводового мовлення.

Нагадаємо, оперативні новини про динаміку поширення коронавірусу та карантин на Івано-Франківщині читайте на цифрових платформах Суспільного Карпати: