Суспільне UA: КАРПАТИ транслюватиме святкове римо-католицьке та недільне православне богослужіння

Суспільне UA: КАРПАТИ транслюватиме святкове римо-католицьке та недільне православне богослужіння

9 кві. 2020

12 квітня християни західного обряду відзначатимуть Воскресіння Христове, а православні та греко-католики — Вербну неділю. Суспільне UA: КАРПАТИ щотижня транслює богослужіння різних конфесій, аби віряни долучалися до спільної молитви безпечно — перебуваючи вдома.

У неділю, 12 квітня, всеукраїнські та регіональні телеканали Суспільного, зокрема і UA: КАРПАТИ транслюватимуть: 

  • о 10:00 — Божественну літургію у Свято-Михайлівському кафедральному соборі Православної церкви України з нагоди свята Входу Господнього в Єрусалим;
  • о 12:00 — Великодню Службу та Апостольське благословення для Риму й усього світу (Urbi et Orbi) Святішого Отця Франциска з площі Святого Петра в Римі. Богослужіння супроводжуватиме синхронний переклад українською, а також мовою жестів. 

Дивитися наживо можна буде й онлайн на сайті Суспільного Карпати. 

Також, у п’ятницю, 10 квітня, загальнонаціональні телеканали UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА, а також регіональні UA: ЗАКАРПАТТЯ і UA: ДОНБАС покажуть Хресну дорогу за участю Святішого Отця Франциска. Початок молитви — о 22:00 (за київським часом).  

Крім того, Суспільне транслює також богослужіння та проповіді мусульман. Дивіться на телеканалі UA: КРИМ цієї п’ятниці: 

  • 12:00 — намаз і проповідь, організовані Духовним управлінням мусульман України «Умма»; 
  • 12:15 — настанова Духовного управління мусульман Автономної Республіки Крим; 
  • 16:45 — п’ятнична проповідь із Київської соборної мечеті «Ар-Рахма», що організована Духовним управлінням мусульман України.

Водночас, регіональні філії в Житомирі та Запоріжжі організують недільні трансляції наживо за допомогою пересувних телевізійних станцій (ПТС) із місцевих християнських храмі, а телеканали UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА показують служіння Церкви євангельських християн-баптистів, Української євангельської церкви, Церкви християн віри євангельської, Церкви адвентистів сьомого дня та спеціальні проповіді й звернення лідерів інших релігійних об’єднань Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій.

Більше про трансляції богослужінь на Суспільному читайте тут.

Нагадаємо, в Україні триває боротьба з поширенням коронавірусної хвороби. Через це діють карантинні обмеження для громадян. 

Суспільний мовник запустив у соцмережах флешмоб #привітрідним. Медійники, артисти й активісти передають відеовітання рідним, пригадують цікаві історії та діляться карантинними переживаннями.