Журналісти Суспільного UA: КАРПАТИ показали, як працюють в умовах карантину

Журналісти Суспільного UA: КАРПАТИ показали, як працюють в умовах карантину

31 бер. 2020

Від початку загальнонаціонального карантину команда Суспільного мовника Прикарпаття працює зі змінами, проте продовжує інформувати жителів області про головні події краю. 

Частині працівників Івано-Франківської філії було рекомендовано, за можливості, працювати з дому. Група, що забезпечує виходи прямих ефірів, чергується. Журналістка і ведуча Христина Дичаковська відзняла відео для проєкту «Тема дня» про те, як зараз працює команда Суспільного Карпати. В ньому новинарі, радійники, ранківці, працівники digital-відділу та керівники філії розповіли про режим роботи під час карантину. 

 

Шеф-редактор новин Юрій Надольський розповів, що, попри перехід частини працівників та віддалену роботу, кореспонденти одні з перших прибувають на місце події та інформують прикарпатців. «Частина працівників мала планові відпустки, частина працює дистанційно. Зараз активно працює половина нашого ньюзруму, але ми залишаємося ефективними», — каже Юрій Надольський.

Посилила роботу команда digital-відділу філії. Головна мета — розповідати історії прикарпатців та об’єктивно показувати, як карантин змінив їхні будні. «У період карантину ми зрозуміли, скільки в Івано-Франківську живе хороших людей. Тому постійно намагаємося висвітлювати новини про волонтерів і небайдужих людей, які допомагають іншим», — каже редакторка Руслана Полівчак.

Уся інформація про коронавірус COVID-19 та карантин в області — на digital-платформах Суспільного — сайті suspilne.media та сторінці UA: КАРПАТИ у Facebook. А більш розлого — у випусках новин на Українському радіо Карпати (о 12:10, 17:10 та 20:10) та на телеканалі UA: КАРПАТИ (о 13:30, 17:00, 19:00 та 20:30).

Ранкова команда, яка на час карантину тимчасово не виготовляє проєкт «Карпатський ранок», зараз працює на радіо або в інформаційному відділі Суспільного Карпати. 

Карантин торкнувся і роботи UA: Українське радіо Карпати. За словами продюсерки радіо Наталії Асатурян, запросити гостей на прямий ефір стало важче, проте журналісти знайшли вихід. «Ми включаємо спікерів телефоном чи через мережу Viber», — ділиться продюсерка.

Продовжує вихід щовечора суспільно-політична програма «Тема дня». Ведучі готують свої ефіри дистанційно. «Дистанційну роботу я б назвала роботою нон-стоп. У мене завжди увімкнений комп’ютер, поруч телефон та інші гаджети, щоб завжди бути онлайн», — розповідає ведуча Інна Сендецька-Монюк.

«Наші працівники написали заяву на дистанційну роботу, деякі взяли частину щорічної відпустки, — таким чином ми організували роботу філії, щоб уникати скупчень», — каже менеджерка Івано-Франківської філії Суспільного Наталія Кияницька. А також додає, що усіх працівників забезпечено необхідним захистом, антисептиками та організовано довіз до роботи тих, хто далеко живе.

Продсерка Івано-Франківської філії Суспільного Галина Держипільська розповідає, що навіть такий складний час можна використати з користю для команди. «Ситуація, яка склалася, посприяла тому, що у нас з’явилася можливість вмикати гостей через Skype чи Viber, у технічної служби з’явився час, щоб удосконалити це. Я би назвала цей час перезавантаженням нашої компанії», — ділиться думками Галина Держипільська. 

Нагадаємо, у світі триває боротьба із пандемією коронавірусної інфекції COVID-19. Станом на 31 березня в Україні офіційно підтверджено 549 випадків зараження цією недугою.