Суспільний мовник запускає марафон «На карантині»

Суспільний мовник запускає марафон «На карантині»

19 бер. 2020

Сьогодні, 19 березня, Суспільне мовлення запускає щоденний міжплатформовий марафон «На карантині». 

Дивіться цей прямоефірний проєкт на UA: ПЕРШИЙ, каналах регіональних філій, зокрема і UA: КАРПАТИ, та на цифрових платформах мовника. Окремі матеріали слухайте і в ефірі першого каналу Суспільного радіо UA: Українське радіо.

UA: ПЕРШИЙ транслюватиме марафон у будні з 12:30 до 16:15, із двома випусками «Новин» о 13:00 та 15:00. В ефірі каналів регіональних філій глядачі бачитимуть його з 13:40 до 16:15

Крім цього, «На карантині» транслюватиметься наживо на ютуб-каналі UA: ПЕРШИЙ, окремі стріми — на фейсбук-сторінках UA: ПЕРШИЙ, Суспільне Новини та регіональних філій. 

За словами керівниці проєкту Ангеліни Карякіної, фокус марафону — життя звичайних українців, які вимушено залишаються вдома або ж навпаки працюють в посиленому режимі. 

«Ми хочемо побачити й показати країну, у якій життя на час карантину не просто не зупиняється, а розкривається з іншої перспективи. Що робить українська влада, які можливості убезпечити себе та отримати інформацію і допомогу мають громадяни, що відбувається в містах та на кордонах, як живуть ті, хто передусім працює на подолання епідемії — лікарі, медсестри, поліцейські, прикордонники, комунальники, пожежники. Навіть така складна ситуація, як карантин — можливість показати, що ми люди й можемо допомагати одне одному. Життя українців складається не лише з позачергових засідань парламенту та Кабміну — а й з простої, але життєво важливої допомоги й праці. Саме це й буде фокусом нашого марафону», — розповіла Ангеліна Карякіна.

Під час марафону «На карантині» журналісти Суспільного працюватимуть наживо, дотримуючись законодавства і карантинних обмежень. Вони покажуть, яка ситуація в містах і селах країни. 

На прямий ефір марафону щодня запрошуватимуть галузевих експертів та керівників, що відповідають за різні сфери життя країни. Сьогодні у київській студії Суспільного буде голова парламентського комітету з питань здоров’я нації Михайло Радуцький та генеральний директор Центру громадського здоров’я МОЗ Володимир Курпіта. Із регіонів включатимуться голови адміністрацій та мери.

Команда UA: КАРПАТИ в межах марафону матиме пряме увімкнення із міським головою Івано-Франківська Русланом Марцінківом, який розповість про життя міста в умовах карантину. 

Корисні матеріали й новини марафону шукайте в соцмережах за хештегом #накарантині. 

Нагадаємо, команда Суспільного вимушена була змінити режим роботи у зв’язку із карантином через поширення вірусу COVID-19. 

Про роботу Івано-Франківського Суспільного в умовах карантину читайте тут.