«Ukraïner. The Movie» — на всіх регіональних телеканалах Суспільного

«Ukraïner. The Movie» — на всіх регіональних телеканалах Суспільного

24 гру. 2019

У суботу, 28 грудня, о 20:25 в ефірі регіональних телеканалів Суспільного команда медіапроєкту Ukraїner представить свій перший повнометражний фільм — «Ukraïner. The Movie». UA: КРИМ покаже його в інший час: у понеділок, 30 грудня, о 15:15.

Фільм розповість історії про героїв із різних куточків України. Персонажі цієї стрічки не пов’язані між собою, їхні світи різні, утім, ця різність об’єднує країну. 

«У цьому фільмі вдалося показати життя цілої країни за півтори години. Він дає уявлення про те, які ми різні і які схожі водночас. А також він співзвучний завданню регіонального мовлення — показувати різноманіття країни, заохочуючи зацікавленість та збільшуючи обізнаність усіх зі своєрідністю кожної її частини. Саме на цьому ми робитимемо акцент і наступного року», — каже генпродюсерка регіонального мовлення Суспільного Марія Фрей.

О 20:00 у передмові до фільму філії покажуть інтерв’ю від UA: КИЇВ із засновником проєкту Богданом Логвиненком та режисером фільму Миколою Носком.

«Коли історії звичайних людей і місця, де вони живуть, є унікальними, навіть якщо вони не здогадуються про це. Коли хтось зранку п’є каву й готується до робочого дня, в іншій частині країни тоді ж хтось слухає спів фазана на березі Чорного моря. Ukraïner хоче через фільм розширити межі розуміння нашої країни й показати це через один день із життя України», — коментує режисер фільму Микола Носок

За словами творців, стрічка стане новим кроком у розвитку української тревел-журналістики та сторітелінгу. До цього формат експедицій і розповіді про культуру, ремесла, життя й побут людей, цікаві ініціативи в різних куточках України був частково втілений у проєкті Ukraїner.

Нагадаємо, Ukraїner — волонтерський медіапроєкт, який у дослідницьких експедиціях відкриває справжню, несподівану, цікаву та автентичну Україну. До роботи над проєктом залучено понад 300 волонтерів, а матеріали Ukraїner виходять уже десятьма мовами. 

Перше коло експедицій Ukraїner тривало із червня 2016-го до жовтня 2018 року та охопило всі історичні регіони, крім тимчасово окупованих територій. Результатом цих розвідок стали понад 200 виданих історій на сторінках ukrainer.net, книжки «Ukraїner. Країна зсередини» та «Ukraïner. Ukrainian Insider». Наразі команда Ukraїner далі досліджує традиції та фіксує сучасну історію України.