«Суспільне: коли разом» – спецпроєкт від регіональних мовників

«Суспільне: коли разом» – спецпроєкт від регіональних мовників

15 лис. 2019

До Дня працівників радіо, телебачення та зв’язку телеканал UA: ПОДІЛЛЯ ініціював створення спецпроєкту «Суспільне: коли разом». Це серія роликів про те, як Суспільне стає «інформаційним містком» між людиною, що потребує допомоги та громадянським суспільством, яке допомагає акумулювати всі можливі ресурси, моральні та матеріальні, для допомоги.

До проєкту, окрім Хмельницької, долучилися ще шість філій: UA: СУМИ, UA: ХЕРСОН, UA: ЖИТОМИР, UA: КАРПАТИ, UA: ЗАПОРІЖЖЯ та UA: ДОНБАС.

Кожна з цих історій розкриває справжню місію Суспільного – доносити до людей інформацію такою, яка вона є, а також розвивати рівень довіри до суспільного телебачення та одне до одного. Кожен відеоролик – чи про збір коштів на лікування дітей, чи про соціально-політичні акції, які привернули увагу громадськості завдяки ЗМІ, несе в собі соціальну дію, про яку варто дізнатися якомога більшій кількості українців.

«Проєкт «Суспільне: коли разом» – це ілюстрація того, як Суспільний мовник стає в регіонах каталізатором вирішення локальних проблем самою ж громадою. Неупередженість, збалансованість, увага до ситуації не лише в момент її виникнення, а в тривалому процесі розвитку подій – це викликає довіру з боку нашого глядача і слухача. І найголовніше  – дає поштовх до об’єднання і дії. Ми не вирішуємо за когось, ми пропонуємо шлях вирішення проблеми у правовому полі. На кшталт шаблону, який можна застосувати в інших схожих моментах», прокоментувала продюсерка UA: ПОДІЛЛЯ Любов Тімкова.

Команда UA: КАРПАТИ підготувала відео про прикарпатського активіста Євгена Тавенка. Чоловік бореться проти вирубки лісів. Два місяці тому його будинок підпалили. Євген переконаний: це пов’язано із тим, що він знімає та публікує в соцмережах місця незаконних рубок. Журналісти Суспільного Прикарпаття стали свідками пожежі та першими розповіли історію Євгена у ЗМІ. 

«Коли наші колеги із Хмельницька запропонували зробити спільний проєкт “Суспільне:коли разом”, команда UA: КАРПАТИ з радістю долучилася, — каже продюсерка Суспільного мовника Прикарпаття Галина Держипільська. — Ми обрали історію із підпалом будинку в горах небайдужого мешканця та активіста Євгена Тавенка, аби ще раз привернути увагу до цієї проблеми і робитимемо те стільки разів, скільки буде необхідно»

«Історія Євгена — не тільки про вирубування лісів та шкоду для екології, а й про тих, хто бореться за правду і вірить у справедливість. Людина постраждала за те, що не мовчить. Ми ж, як журналісти Суспільного, маємо цю правду уміти відшукати, озвучити та відстоювати, — каже авторка сюжету, журналістка UA: КАРПАТИ Христина Дичаковська. — Наразі ми продовжуємо стежити за розвитком подій і позицією правоохоронних органів, аби винним не вдалося уникнути покарання».

Загалом, відеоролики транслювали регіональні мовники 16 листопада як міжпрограмний матеріал тривалістю від 1,5 до 3 хвилин, а також вони доступні до перегляду на сторінках регіональних філій у мережі Facebook.