Колектив UA: КАРПАТИ взяв участь у навчаннях із цивільного захисту

Колектив UA: КАРПАТИ взяв участь у навчаннях із цивільного захисту

27 вер. 2019

У п’ятницю, 27 вересня, команда Суспільного мовника UA: КАРПАТИ навчалася як діяти у разі надзвичайних ситуацій — під час пожежі, хімічної загрози чи бомбардування. 

Працівники тренувалися користуватися спецприладами і протигазами та відпрацювали евакуацію із приміщень філії. Організував та провів захід інженер з мобілізаційної роботи Юрій Щочкін.

«Традиційно восени у нашій філії проводять навчання з цивільного захисту. Інженер із мобілізаційної роботи спочатку навчає теорії: розповідає про види загроз, дії кожного у разі їхнього виникнення. На практиці ми вимірювали трьома різними приладами радіаційний фон, вивчали роботу апарату із визначення рівня хімічного отруєння та визначали розміри протигазів», — розповіла менеджерка UA: КАРПАТИ Наталія Кияницька. 

«Є речі, які просто треба знати і вміти на випадок надзвичайних ситуацій. Знаєш — означає добре захищений. Навчання ці проходять в дружній атмосфері, з позитивом і з надією, що насправді нам не знадобляться такі навички, як одягати протигаз, чи куди бігти у бомбосховище, як вести себе під час пожежі або при радіаційній небезпеці», — зазначила продюсерка UA: КАРПАТИ Галина Держипільська. 

Нагадаємо, напередодні майбутнім журналістам показали із Верхнянської ОТГ, що на Калущині, показали як працює Суспільний телеканал UA: КАРПАТИ.