Професія “журналіст”: майстер-клас від команди UA: КАРПАТИ

Професія “журналіст”: майстер-клас від команди UA: КАРПАТИ

3 чер. 2019

31 травня в Івано-Франківську провели “День професій” — профорієнтаційну акцію в Університеті Короля Данила, під час якої діти безкоштовно спробували себе у різних професіях.

Цьогоріч на заході представили 30 спеціальностей. Команда UA: КАРПАТИ знайомила дітей із професією журналіста та специфікою роботи на Суспільному. Шеф-редактор новин Суспільного Прикарпаття Юрій Надольський провів для охочих майстер-клас із стендапу.

«Стендапце важливий елемент новинного сюжету. У такий спосіб кореспондент стає ближчим до глядача. На перший погляд, записати стендапне так вже й складно, але вільно почувати себе у кадрі і при цьому говорити змістовні речі про те, що відбувається у цю секунду на місці включення,це справжнє мистецтво” — розповідає Юрій Надольський, і додає: “Охочих спробувати стендап було багато. Я радію, що діти змогли відчути хоча б на мить працю, яку щоденно робить кореспондент новин".

Участь у таких міських заходах — не новий досвід для команди Суспільного Прикарпаття. Менеджерка UA: КАРПАТИ Наталія Кияницька пояснила, чому колектив регулярно та залюбки підтримує схожі акції.

Ми як Суспільний мовник Прикарпаття розповідаємо про професію журналіста, про виклики з якими зустрічаємося на цьому шляху, про те, як виготовляти чесні і неупереджені новини за усіма журналістськими стандартами. Важливо й те, щоб діти зрозуміли: незалежні ЗМІ формують громадську думку, об’єднуючи людей навколо національної ідеї, розвиваючи громадянську відповідальність”, — каже Наталія Кияницька.

Більше про подію тут.  

15 червня в Івано-Франківську відбудеться схожа акція — у парку ім. Т. Г. Шевченка запрацює “Місто професій”. UA: Суспільне мовлення —  інформаційний партнер цих заходів у всіх регіонах.