UA: КАРПАТИ висвітлюють головні події Дня міста в Івано-Франківську

UA: КАРПАТИ висвітлюють головні події Дня міста в Івано-Франківську

6 тра. 2019

Цього року Івано-Франківськ відзначає 357-му річницю заснування. Святкові заходи з нагоди Дня міста відбуваються з 3 до 7 травня.

У програмі — події Міжнародного фестивалю мистецтв "Карпатський простір", фестивалю ковальського мистецтва "Свято ковалів — 2019", першого Міжнародного фестивалю живої скульптури в Івано-Франківську, а також велопробіг, піша хода творчих колективів, концерти й мистецькі акції. Про найцікавіше зі святкувань розповідали журналісти служби новин телеканалу UA: КАРПАТИ та Українського радіо Карпати в інформаційних випусках і спецефірах. Окремі міські акції кореспонденти Суспільного транслювали наживо на digital-платформі у фейсбуці.

"Кореспонденти новин UA: КАРПАТИ цими вихідними багато працювали й оперативно оновлювали інформаційний контент на digital-платформах. У суботу в телевипуску новин кореспондентка Ольга Клим включалася в ефір із відкриття джазового фестивалю. Також на нашій сторінці у Facebook ми транслювали відкриття міжнародного фестивалю "Карпатський простір" та "Ковальського фестивалю". Два сюжети вийшли в ефір новин на телеканалі UA: ПЕРШИЙ”, — розповів шеф-редактор новин UA: КАРПАТИ Юрій Надольський.

На Українському радіо Карпати провели радіомарафон. Спікерами трьох прямих спецефірів "Теми дня" стали організатори міських заходів, митці й музиканти. Зокрема, у суботу радіослухачі могли почути джаз у виконанні легендарного джазового барабанщика Алі Джексона (США), який уперше виступав в Україні на фестивалі "Карпатський простір".

Над святковими ефірами Українського радіо Карпати працював майже весь радійний колектив, який очолює заслужена журналістка України Наталія Асатурян, спільно з режисерами телерадіопрограм, операторами ефіру й звукорежисерами.

"Цьогоріч на День міста Івано-Франківська було заплановано багато унікальних подій. Наша творча група радійників намагалася розповісти слухачам про головні. У підсумку на UA: КАРПАТИ вийшло майже три години живого ефіру, до студії visual-радіо завітало дев’ять гостей, журналісти підготували одинадцять сюжетів і коментарів із найцікавіших майданчиків, — розповілапродюсерка UA: КАРПАТИ Галина Держипільська. — Це була справжня командна робота, яка представила не тільки багато інформації про фестивальні події Дня міста, а й допомогла відчути святковий дух Івано-Франківська, що відзначає 357-му річницю”.

Розмови у visual-студії Суспільного чергувалися з прямими включеннями журналістів із локацій святкування.

"Це дуже важливий досвід для радіожурналістів. Адже дає змогу в режимі реального часу інформувати слухачів про те, що відбувається на заході та які емоції там вирують”, — каже ведуча Українського радіо Карпати Ірина Копистинська, яка включалася в ефір з "Підземного переходу Вагабундо", де відбувалася Міжнародна науково-практична конференція ковалів "Художній метал. Візії майбутнього".

"Дуже важливим є те, що нашу команду UA: КАРПАТИ можна швидко мобілізувати. Попри вихідні журналісти Українського радіо Карпати й служби новин відмінно попрацювали й висвітлили велику кількість заходів, які відбувалися в Івано-Франківську в межах Дня міста й міжнародного фестивалю "Карпатський простір", — переконана менеджерка UA: КАРПАТИ Наталія Кияницька. — Ба більше — вважаю, що своєю працею журналісти суспільного мовника Івано-Франківська популяризують наше місто, а ще — ми зацікавлюємо інших. Як підтвердження — запрошення наших журналістів на інші ЗМІ, зокрема 7 травня на ОТБ "Галичина" радіожурналістки UA: КАРПАТИ Любов Крайня й Маргарита Боднар розповідатимуть про роботу наших журналістів і про те, наскільки якісно змінився контент на радіо від часу створення Суспільного”.

Нагадаємо, Українське радіо Карпати мовить на хвилях першого каналу Українського радіо, а також у FM-діапазоні — в Івано-Франківську на 71,2 FМ та Верховині на 103,6 FМ. Нещодавно на UA: КАРПАТИ вперше вийшла програма з радійної студії Українського радіо Карпати. Проект "РадіоДень" одночасно транслювався на телеканалі, радіо й фейсбук-сторінці.