Журналістка UA: КАРПАТИ Світлана Усатюк отримала обласну премію імені Богдана Бойка

Журналістка UA: КАРПАТИ Світлана Усатюк отримала обласну премію імені Богдана Бойка

26 кві. 2019

Імена переможців оголосили сьогодні на підсумковому засіданні конкурсної комісії від Івано-Франківської ОДА після двоетапного таємного голосування.

Нагороджували авторів журналістських матеріалів у 3-ох номінаціях: «За кращу публікацію у друкованих засобах масової інформації та інтернет-виданнях», «За кращий твір на телебаченні» та «За кращий твір у сфері радіомовлення».

Радіопрограма Світлани Усатюк «Про все і не тільки. Люди. Заробітчанська поезія» перемогла у номінації «За кращий твір у сфері радіомовлення». У ній авторка розповідає про людей, яких життєві обставини змушують їхати на чужину. Різні долі та різні країни, але туга одна. І вона виливається у поезію. Вірші заробітчан, разом із цікавими розповідями самих героїв, можна почути у радіопрограмі.

Світлана Усатюк працює в колективі UA: КАРПАТИ з 2017-го, в ефірах розповідає про волонтерство та доброчинність, сільське господарство та медицину, краєзнавство і традиції. Цього понеділка Світлана Усатюк дебютувала на телебаченні у програмі «РадіоДень».

Нагадаємо, премія імені Богдана Бойка — обласна нагорода в галузі журналістики імені прикарпатського письменника, автора роману “Липовий цвіт 41-го” Богдана Бойка (1937-2000), заснована 5 березня 2001 року. Премією відзначають творчі здобутки журналістів, оприлюднені впродовж року в засобах масової інформації, а також ті, що вийшли окремими виданнями, і утверджують гуманістичні ідеали та духовність українського народу, показують історичні витоки народу з національною самобутністю і свідомістю, служать ідеалам демократизму суспільства та спрямовані на розвиток державотворення в Україні.