Більше трьохсот прямих ефірів та понад тисячу гостей — “Карпатський ранок” святкує рік

Більше трьохсот прямих ефірів та понад тисячу гостей — “Карпатський ранок” святкує рік

23 кві. 2019

23 квітня 2018-го в ефір телеканалу UA: КАРПАТИ вперше вийшов “Карпатський ранок”. Відтоді щобудня ведучі проекту з 7:00 до 9:00 заряджають глядачів телеканалу та слухачів Українського радіо Карпати на продуктивний день.

Постійні рубрики програми “Карта Прикарпаття”, "Майстер-клас по-франківськи", "Цей день в історії", "Жити здорово", "Крапка з комою", "Знак оклику", "Вертихвостики", “10 запитань до лікаря”, “Руханка”, “З першого дубля" знайомлять із щоденним життям іванофранківців. Ведучі “Карпатського ранку” Віра Якимечко, Юлія Март, Ілона Шевченко, Мар’яна Джердж та Сергій Лазановський стежать за найголовнішими подіями регіону та запрошують у студію проекту ексклюзивних гостей.  “Історики, психологи, медики, громадські активісти, науковці, музиканти та митціце ще не повний перелік учасників наших ефірів за рік роботи. Загалом, нашу ранкову студію вже відвідало близько тисячі гостей. Семеро журналістів творчої групи “Ранок” щотижня готують 10-12 рубрик і сюжетів про найрізноманітніше та найцікавіше”, — каже продюсерка UA: КАРПАТИ Галина Держипільська.

Ранкове ток-шоу є базовим контентом, який виготовляють філії Суспільного, окрім інформаційних випусків та вечірньої “Теми дня”. Менеджерка UA: КАРПАТИ Наталія Кияницька розповідає, що ще півтора року тому така прямоефірна  двогодинна програма здавалася фантастикою: не було ані студії, ані обладнання, ані досвідчених телеведучих для ранкової програми. “Хочу подякувати нашому колективукоманді однодумців, які почали самі облаштовувати студію для «Карпатського ранку». Перед запуском шоу працівники технічної служби також працювали понаднормово, щоб забезпечити якісну картинку і звук при мінімальному комплекті обладнання, — згадує Наталія Кияницька. — Вважаю, що це для нас був справжній виклик, який ми успішно прийняли. Тепер наш «піжамний ранок» став візитівкою Суспільного Прикарпаття”.

За рік роботи на проекті і творча, і технічна команди UA: КАРПАТИ здобули важливий досвід. Не обійшлося без труднощів та курйозів. “Одного разу наш студійний диван зламався під час прямого ефіру. Ми перевели все на жарт, а диван того ж дня полагодили і укріпили,згадує керівниця ТО “Ранок” та ведуча проекту Віра Якимечко. — Насправді, всі, хто вів тривалі щоденні прямі ефіри, добре знають, що у процесі роботи виникають  непередбачувані випадки. Але я впевнена, що наша команда ентузіастів впорається зі всім!”

А продюсерка UA: КАРПАТИ Галина Держипільська додає: “Нас надихають цікаві зустрічі і знайомства, теплі відгуки про ефіри “Карпатського ранку”. Наразі, наша слабинкаце технічна складова. Бувають складнощі із включеннями наживо та ефірною комунікацією із колегами з інших філій. Проте ми шукаємо шляхи, як мінімізувати це у роботі, бо глядач цього не відчуває”.

Тож, дивіться “Карпатський ранок” на телеканалі Суспільного UA: КАРПАТИ, слухайте на хвилях Українського радіо Карпати та трансляцію на офіційній сторінці філії у Facebook щобудня о 7:00.

Нагадаємо, 22 квітня на UA: КАРПАТИ вперше вийшов проект “РадіоДень”, який виходить зі студії радіо і наживо транслюється на телеканалі та у мережі Facebook.