Практикум на Суспільному: учасники в Івано-Франківську отримали сертифікати

Практикум на Суспільному: учасники в Івано-Франківську отримали сертифікати

4 лют. 2019

Практикантів залучали до роботи над інформаційною програмою, ранковим проектом телеканалу та програмами радіо UA: КАРПАТИ.

“Практикум на Суспільному” тривав два місяці. Практиканти на UA: КАРПАТИ побували за лаштунками роботи команди Суспільного, дізналися про етапи теле- та радіовиробництва, пробували свої сили у виробництві контенту, брали участь у зйомках та записах програм. А ще дізналися про ролі та роботу всіх членів виробничих команд: від адміністраторів до генеральних продюсерів. На завершення Практикуму учасникам вручили сертифікати.

Практикум на Суспільному” — це нагода для усіх охочих познайомитися із командою Суспільного ще ближче, переконатися, що ми працюємо для наших телеглядачів та радіослухачів, а не в інтересах олігархів чи політиків, — каже продюсерка UA: КАРПАТИ Галина Держипільська. — Зважаючи на постійні практикуми, які ми проводили дотепер, саме цей проект став цілком новим досвідом: одночасно 16 молодих і цікавих людей із своїм поглядом і позитивним настроєм, практично, прожили з нами цих 2 місяці. А загалом, ми намагаємося ніколи не оминати увагою публічні заходи Прикарпаття, де можна розповісти про професію журналіста UA: КАРПАТИ”.

“Суспільне мовленняєдиний мовник в Україні, який чесно та неупереджено висвітлює події та явища. Практикум на Суспільному"це добра можливість ознайомити молодь та людей зовні компанії зі стандартами нашої роботи та цінностями, які декларуємо”, — розповідає  менеджерка UA: КАРПАТИ Наталія Кияницька.

Практикум на Суспільному” став цікавим і потрібним досвідом не лише для учасників, а й для нашої філії: ми знайшли цікавих і перспективних людей, які згодом стануть нашими колегами”, — ділиться Наталія Димніч, лінійна продюсерка телеканалу UA: КАРПАТИ.

Найбільше практикантів залучали для роботи над “Новинами” UA: КАРПАТИ. Інформаційна команда щобудня виготовляє 7 прямоефірних телевізійних випусків та 4 радійних, а також працює нa digital-платформах — сайті UA: КАРПАТИ та сторінках у Facebook , Instagram та YouTube.

Працювати з молоддю завжди цікаво. У ньюзрумі практикувалися, здебільшого, студенти. Не всі ще визначилися, ким хочуть працювати у майбутньому, але кожен отримав можливість спробувати, як цебути журналістом”, — каже шеф-редактор “Новин” на UA: КАРПАТИ Юрій Надольський.

Магістрантка ПНУ ім. Василя Стефаника, учасниця Практикуму Тетяна Куліковська — сьогодні вже кореспондентка UA: КАРПАТИ. Дівчина добре зарекомендувала себе у навчанні, тож їй запропонували роботу на Суспільному.

Завдяки Суспільному змогла спробувати себе у ролі кореспондента на телебаченні. За час практики я дізналася, чому важливо висвітлювати інформацію об’єктивно та як правильно це робити,розповідає Тетяна Куліковська.Дякую UA: КАРПАТИ за пропозицію працювати у найкращому колективі”.

На завершення Практикуму студенти записали відеовідгуки про навчання, де поділилися моментами, які запам’яталися найбільше.

Якщо я колись напишу книжку, то для Суспільного виділю ці процеси на цілий розділ, тому що цей місяць, цей короткий відрізок життя для мене дуже цінний, — каже Наталія Провальна, учасниця Практикуму, студентка кафедри  журналістики, реклами та зв’язків з громадськістю Університету Короля Данила. — Практикум на Суспільному  відкрив для мене нові можливості, допоміг розвинути мої таланти та показати їх більшій аудиторії людей. [...] Дуже дякую людям, які відкрили для мене Суспільне, які дали шанс тут практикуватися, які навчали мене новому та підтримували у різних ситуаціях”.

“На UA: КАРПАТИ я зрозумів для себе 3 важливі речі, — ділиться учасник Практикуму, студент кафедри журналістики ПНУ ім. Василя Стефаника Степан Пенкалюк. — По-перше, ніщо не ставить людину у настільки некомфортне становище, як твій голос у записі. По-друге, якщо у тебе щось не виходить, то завжди знайдуться люди, які готові тобі допомогти. По-третє, журналістикаодна з найцікавіших і, водночас, найскладніших професій, що існують на цій планеті”.

Нагадаємо, суспільний мовник вже двічі проводив “Практикум на Суспільному”. Перша хвиля студентів практикувалася у головному офісі Суспільного в Києві, під час другої — долучилися і регіони. Стати учасником “Практикуму на Суспільному” могли студенти та випускники українських вишів, незалежно від спеціальності та напряму підготовки. Для практикантів це був шанс здобути досвід роботи у медіаіндустрії та долучитися до розбудови Суспільного мовника в Україні.